wtorek, 11 marca 2014

Jamajskie kurczę duszone.



a oto moja kolejna propozycja na konkurs
BloggerChef :)





Jamajskie kurczę duszone.



pierś z kurczaka duszona w mleku kokosowym z laską wanilii i odrobiną fety oraz ananasami, podane na rukoli oraz na makaronowych wstęgach z lubczykiem.






SKŁADNIKI:

150 g piersi z kurczaka,
pół laski wanilii,
mała puszka mleczka kokosowego,
olej rzepakowy,
świeży ananas,
ser feta,
makaron wstęgi z lubczykiem,
rukola Fit&Easy


PRZEPIS:

- na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego,
- podsmażamy pokrojoną pierś z kurczaka,
- na patelnię wlewamy całą małą puszkę mleka kokosowego, 
- dodajemy pół laski wanilii i dusimy pod przykryciem,
- makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wedle przepisu,
- pod koniec duszenia mięsa dorzucamy pokrojonego w kostkę ananasa oraz plaster fety i dusimy jeszcze przez chwilę,
- na talerzu układamy rukolę, makaron oraz całą zawartość patelni.





Jest boskie!
Gwarancja Wisły :)

Spróbujcie!



i zapraszam powtórnie do głosowania:

KLIK - konkurs kulinarny! ZAGŁOSUJ ;*








4 komentarze:

  1. wygląda smakowicie, muszę spróbować! jamajskie klimaty to to, co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda i zapewne też tak smakuje. Ciekawy blog

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...