wtorek, 11 listopada 2014

Pinacolada pancakes.


Dzisiejsze smakowite Pinacolada Pancakes  :)


Składniki:
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 2 łyżki amarantusa
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • garść: pestek dyni, orzechów ziemnych, słonecznika, ostropestu w proszku
  • pół szklanki wiórki kokosowych
  • 1 łyżka stewii
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki maślanki naturalnej
  • 3/4 szklanki mleczka kokosowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 banan
  • 3 plastry świeżego ananasa

Składniki na polewę czekoladową:
  • 4 kostki gorzkiej 90% czekolady
  • 5 łyżek mleka
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka ciemnego kakao

PRZEPIS

Płatki owsiane siekamy blenderem na mąkę. W misce łączymy wszystkie suche składniki: zmielone płatki owsiane, otręby, mąkę, stewię, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, pestki dyni, słonecznik, ostropest.
Do wysokiego naczynia przelewamy maślankę i dodajemy mleczko kokosowe, jajka, olej i ubijamy na jednolitą masę.
Łączymy produkty suche z masą,mieszamy i dodajemy owoce. Dokładnie mieszamy wszystko, aby ładnie się połączyło.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy :)

W międzyczasie przygotowujemy polewę czekoladową.
W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mleko i czekamy aż się zagrzeje. Wrzucamy czekoladę. Mieszamy. Gdy czekolada się roztopi, dodajemy kakao, jednocześnie zagęszczając polewę. Mieszamy wszystko, aby stworzyć jednolitą masę bez grudek.


Wuala!

Smacznego :)



IMG_3541

IMG_3548




4 komentarze:

  1. ulala wygladaja oblednie musze powiedziec <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Artykuł bardzo fajny :) polecam :) serdecznie pozdrawiam.

    ps. wygląda smakowicie :)
    Zapraszam do mnie na stronę www.twojstyl24.pl.tl

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają przepięknie. Zdjęcia to mistrzostwo, zdradzisz jakim aparatem je wykonujesz?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...